Wat is een crosshelm?

Wat is een crosshelm?

Een crosshelm is een helm die gebruikt wordt voor wanneer je een crossmotor bestuurt. Deze helm is gekenmerkt door de volledige bescherming en het uitsteeksel bij de kin. De helmen zijn enorm licht en hebben een goede ventilatie om eventuele lucht er goed door te laten. Dit past ook bij de sportieve rijders omdat zij vaak op hoge snelheden rijden en daarmee eventueel ook zweten.

Crosshelmen zijn populairder dan ooit wegens de sportieve uitstraling en de steeds vaker terugkerende crossmotor op de weg. Ze zijn dus populair binnen de sport zelf maar worden ook steeds meer op de openbare weg gespot waardoor de groei enorm toeneemt qua interesse.

Voordelen van een crosshelm

Crosshelmen worden populairder maar hoe komt dat precies? Dit zijn de voordelen van het dragen van een crosshelm:

  • Veiligheid: Een crosshelm biedt en goede bescherming omdat het de volledige hoofd beschermt in het geval van een ongeluk;
  • Ventilatie: De helm is redelijk open ondanks de goede bescherming waardoor de helm lekker ventileert wat vooral met warm weer erg fijn is;
  • Stoere uitstraling: Een crosshelm heeft een erg stoere uitstraling.

Nadelen van een crosshelm

Ondanks dat een crosshelm populairder wordt is het niet de meest ideale scooterhelm. Dit zijn de nadelen van een crosshelm:

  • Geluid: De helm is erg licht en niet geluiddicht. Hierdoor kan het zeker bij zware scooters soms enorm luidruchtig zijn;
  • Geen vizier: Vaak heeft een crosshelm geen vizier waardoor je bij hoge snelheid uit moet kijken dat er geen vliegen in je gezicht komen. Wel is het mogelijk een bril op te zetten.

Verschillende soorten crosshelmen

Crosshelmen zijn te verkrijgen in verschillende soorten en maten. Het verschil zit hem vaak in de maat van de helm en de kleuren. Vaak kiezen mensen die een crosshelm kopen voor de sport een helm die in dezelfde stijl komt als de motor zelf. Daarnaast zijn er niet erg veel dingen die je aan kunt passen bij een crosshelm.

Waar moet je op letten bij het kopen van een crosshelm

Bij het kopen van een crosshelm is veiligheid het allerbelangrijkste. Vaak rij je op hoge snelheden waardoor letsel bij een ongeval snel om de hoek komt kijken. Een crosshelm kan enorm goed helpen in het voorkomen hiervan. Daarnaast is het ook leuk om een crosshelm te kopen die past bij je crossmotor.

Kennisbank

Meer weten over de verschillende scooterhelmen die op de markt zijn? Bekijk dan eens onze kennisbank met informatie over wat is een fashionhelm, wat is een integraalhelm, wat is een jethelm, wat is een speed pedelec helm en wat is een systeemhelm.