Wat is een fashionhelm?

Wat is een fashionhelm?

Een fashionhelm is een scooterhelm die gekenmerkt is door het uiterlijk. Een fashionhelm is namelijk gemaakt met het oog op dat de helm er goed uitziet. Dit betekent dat die in stijl is van de laatste trends en bedoeld is om op te vallen in het verkeer. Met een fashionhelm weet je dat je de aandacht kan pakken. Het nadeel is helaas dat dit vaak ten koste gaat van de kwaliteit van de scooterhelm waardoor je wel weer het risico loopt dat de scooterhelm je minder goed beschermt bij een val.

Fashionhelmen zijn enorm aan het stijgen in populariteit. Steeds meer scooterbestuurders vinden het belangrijk hoe ze eruitzien en investeren daarom in een helm die er vooral qua uiterlijk goed uitziet. Tof want je pakt aandacht tijdens het rijden maar het neemt wel een risico met zich mee op het moment dat je een ongeval meemaakt. De kans op letsel is dan groter. Veel fashionhelmen hebben namelijk geen kinstuk net als een jethelm dit ook niet heeft.

Voordelen van een fashionhelm

De voordelen van een fashionhelm zijn wel duidelijk, je ziet er een stuk beter uit. De voordelen van fashionhelmen zijn:

  • Zien er mooi uit: Het meest voor de hand liggende voordeel is natuurlijk dat een fashionhelm er goed uitziet. Je pakt de aandacht, zeker wanneer je helm ook aansluit op het uiterlijk van je scooter;
  • Praktisch: Vaak zijn fashionhelmen erg licht waardoor ze makkelijk zijn in de omgang en je ze makkelijk op en af zet wanneer je korte ritjes maakt;
  • Ventilerend: Vaak zijn fashionhelmen in het model van een jethelm waardoor deze goed ventileren. Iets wat super lekker is in de zomer.

Nadelen van een fashionhelm

Wie mooi is moet lijden, zo werkt het ook bij een fashionhelm. Dit zijn de nadelen van een fashionhelm:

  • Minder beschermend: Een fashionhelm is gemaakt met het oog op uiterlijk en niet op veiligheid. Uiteraard voldoet de helm aan de eisen en heeft het een ECE keurmerk maar vaak zijn ze minder beschermend.

Verschillende soorten fashionhelmen

Er zijn enorm veel verschillende fashionhelmen. Ze worden vooral gemaakt door mensen met een oog op een flitsend design. Het doel is er namelijk goed uitzien waardoor de moeite vooral is gestopt in een zo’n opvallend mogelijke scooterhelm. Vaak zit het verschil hem dus in de kleuren en andere creatieve toevoegingen maar heeft het uiterlijk van de helm qua vorm veel overlap met een jethelm.

Waar moet je op letten bij het kopen van een fashionhelm

Bij het kopen van een fashionhelm is het belangrijk dat de scooterhelm past bij de scooter die je rijdt. Je koopt een fashionhelm om er goed uit te zien waardoor een match met het uiterlijk van je scooter essentieel is. Daarnaast adviseren we je ook om een zo veilig mogelijke helm te kopen. De helmen zullen in bijna alle gevallen voldoen aan de Europese eisen, maar toch kan het aanschaffen van een helm als integraalhelm vaak veiliger zijn dan een jethelm. Dit zijn dingen die je zeker in het achterhoofd kan houden bij het aanschaffen van een fashionhelm.

Kennisbank

Meer weten over de verschillende scooterhelmen die op de markt zijn? Bekijk dan eens onze kennisbank met informatie over wat is een crosshelm, wat is een integraalhelm, wat is een jethelm, wat is een speed pedelec helm en wat is een systeemhelm.