Wat is een jethelm?

Wat is een jethelm?

Een jethelm is een scooterhelm waarbij het gezicht volledig vrij is. Bij een jethelm zijn de oren bedekt maar heb je bij de onderkant van je gezicht en je kin geen bescherming zitten. Dit maakt het een scooterhelm die relatief licht is en makkelijk op en af te zetten is. Echter is het minder beschermd dan andere typen scooterhelmen. Een jethelm heeft zijn naam te danken aan het feit dat het lijkt op helmen die piloten dragen.

Jethelmen zijn tegenwoordig steeds populairder geworden. Dit heeft alles te maken met het feit dat je voor elke scooter een scooterhelm moet dragen. Voor lagere snelheden kiezen mensen er regelmatig voor een minder beschermde helm te kiezen omdat deze een stuk luchtiger is. Hij gaat makkelijk op en af waardoor mensen het fijn vinden een jethelm te dragen.

Voordelen van een jethelm

Een jethelm is tegenwoordig enorm populair. Niet geheel onterecht, want een jethelm is makkelijk te dragen. Een jethelm heeft de volgende voordelen:

  • Lichtgewicht: Een jethelm is een lichte helm die niet zwaar de nek belast tijdens het scooter rijden;
  • Comfortabel: Mede door het gewicht maar ook het model is een jethelm een enorm comfortabele scooterhelm;
  • Ventilerend: Je zit met een jethelm niet volledig ingepakt met je hoofd waardoor lucht makkelijk door de helm kan, dit heeft een ventilerend effect;
  • Goedkoop: Een jethelm is een relatief goedkope scooterhelm omdat deze een stuk kleiner is dan andere type scooterhelmen.

Nadelen van een jethelm

Elk product met voordelen kent ook nadelen, zo ook de jethelm. Deze hebben vooral te maken met de veiligheid van de scooterhelm. De nadelen van een jethelm zijn:

  • Minder bescherming: Een jethelm is wel comfortabel maar bij een ongeluk beschermt een jethelm niet volledig omdat deze niet je volledige hoofd bedenkt. Zo zit er bij je kin geen bescherming.

Verschillende soorten jethelmen

Jethelmen zijn er in verschillende soorten en maten te verkrijgen. De verschillen zit hem vooral in de bescherming voor je ogen en of er andere technische zaken zijn toegevoegd. Zo zijn er tegenwoordig helmen te verkrijgen met speakers bij de oren zodat je deze kunt verbinden met je telefoon en eventueel kunt bellen of muziek kunt luisteren. Ook is het mogelijk om het vizier aan te passen of de helm te gebruiken zonder vizier. Je kunt dit vizier volledig aanpassen naar je behoeften door bijvoorbeeld een zonnevizier erop te zetten die je beschermt tegen het felle licht van de zon.

Waar moet je op letten bij het kopen van een jethelm

Ga je een jethelm kopen? Dan is het vooral belangrijk om in het achterhoofd te houden dat je minder beschermt bent dan bij andere typen scooterhelmen. Je kin is niet bedekt, wanneer je een val maakt zal de klap harder aankomen. Als je een scooterhelm koopt, moet je rekening houden met de pasvorm en het comfort maar ook de prijs, bekijk daarom ook ons kennisartikel over hoe duur is een jethelm. Pas de helm goed op je hoofd en kun je lekker rond bewegen zonder dat de helm te los zit dan heb je een juiste scooterhelm gevonden. Daarnaast is uitstraling ook belangrijk. Je hebt verschillende scooterhelm kleuren waardoor je voor een helm kunt kiezen die bij je past.

Kennisbank

Meer weten over de verschillende scooterhelmen die op de markt zijn? Bekijk dan eens onze kennisbank met informatie over wat is een crosshelm, wat is een fashionhelm, wat is een integraalhelm, wat is een speed pedelec helm en wat is een systeemhelm.