Wat kost een jethelm?

Wat kost een jethelm?

Een jethelm kost meestal tussen de €40,- en €90,- wanneer je voor een kwalitatief goede helm gaat. De kosten kunnen variëren wanneer je voor een populairder of speciaal type jethelm gaat. De kwaliteit, het model maar ook waar je de jethelm kopen gaat heeft invloed op wat je uiteindelijk betaalt voor de aanschaf. Het is daarom belangrijk bij een erkend verkoper de jethelm aan te schaffen zodat je voorkomt dat je te veel betaalt voor een jethelm.

Factoren die de kosten van een jethelm bepalen

Hoeveel je voor een jethelm betaalt, wordt gebaseerd op een aantal factoren. Hierdoor kan het ook zijn dat je voor bepaalde jethelmen een stuk meer betaalt dan anderen. Hieronder hebben we de factoren verzameld die van invloed zijn op de prijs van een jethelm. Zodat je een weloverwogen keuze kunt maken als het gaat om welke jethelm of andere scooterhelm het beste bij jou past.

Materialen

De materialen waar de jethelm van is opgebouwd is van invloed op de prijs. Het maakt bijvoorbeeld uit of de jethelm van polycarbonaat, ABS, fiberglass, carbonfiber of een ander materiaal gemaakt is. Wat grotendeels belangrijk is, is het feit of de helm van dusdanige kwaliteit is om jouw hoofd te beschermen in het geval van een ongeluk. Wat het materiaal precies is geweest wat hier voor zorgt maakt achteraf niets uit natuurlijk.

Veiligheidskeurmerk

Uiteraard heeft een veiligheidskeurmerk invloed op de prijs van een jethelm. Een keurmerk zorgt er namelijk voor dat je zeker weet dat de jethelm aan de eisen voldoet die een helm moet hebben om in Nederland de weg op te gaan. Het is daarom altijd belangrijk dat je een jethelm koopt met een ECE E2 keurmerk. Dit zorgt ervoor dat de helm je beschermt op het moment dat je een val maakt.

Merk en model

Het merk en model hebben altijd invloed op de prijs van een jethelm. Merken als Vinz, MT Helmets en Beon hebben veel verschillende jethelmen in hun aanbod en hebben daardoor jethelmen in verschillende prijsklassen. Het is daarom vaak handig om voor een merk te kiezen met een groot aanbod zodat je de keuze hebt om voor een jethelm te gaan die echt bij je past en ook het prijskaartje heeft dat bij je budget past.

Design en kleur

Het design heeft een grote invloed op de prijs van je jethelm. De kleur iets minder, maar ook hierin zitten soms per merk weer verschillen in die invloed uitoefenen op de prijs van de jethelm. Soms zijn verschillende ontwerpen alleen verkrijgbaar in bepaalde kleuren. Dan kan het zo zijn dat het iets duurder is. Zwarte jethelmen en blauwe jethelmen zijn vaak in zo veel modellen beschikbaar dat je zelf in de hand hebt wat de prijs van de helm zal zijn.

Tips voor het besparen van kosten

Ga je een jethelm aanschaffen dan is het verstandig om onze tips te volgen. Zo bespaar je op de aanschaf en kan je bijvoorbeeld extra investeren in accessoires voor je scooter zelf. Onze tips zijn:

  • Koop in de uitverkoop: Bij veel winkels is een uitverkoop één keer in de zoveel tijd. Het is dan verstandig je jethelm aan te schaffen omdat deze een stuk goedkoper is;
  • Gebruik vergelijkingswebsites: Websites zoals scooterhelm-kopen.nl hebben de beste modellen voor de beste prijs verzameld. Dit scheelt een hoop geld;
  • Kortingcodes: De meeste webshops kunnen je een korting aanbieden middels een kortingcode, het kan zinvol zijn om voordat je afrekent op zoek te gaan of deze aanwezig zijn.

Met onze tips ga je flink besparen in de aanschaf van je jethelm. Met onze hulp weet je wat een jethelm is maar ook waar je deze het goedkoopst aan kunt schaffen.