Wat is een speed pedelec helm?

Wat is een speed pedelec helm?

Een speed pedelec helm is een fietshelm die extra bescherming biedt ten opzichte van de standaard fietshelm en daarmee geschikt is voor hogere snelheden. In tegenstelling tot een normale fietshelm kan een speed pedelec helm gebruikt worden voor fietsen met een snelheid tot 45 km/u. Een speed pedelec helm moet dan ook voldoen aan het NTA 8776 keurmerk, wat inhoudt dat de helm strengere veiligheidseisen heeft dan een normale fietshelm. Dit heeft dan weer het voordeel dat deze gebruikt kan worden op snellere fietsen met de zekerheid dat het wel de bescherming biedt die wordt verlangt met deze snelheden.

Met de stijgende populariteit van de speed pedelec fiets is het ook logisch dat de vraag naar helmen speciaal ontwikkeld voor deze fiets. De fiets gaat namelijk sneller dan een normale fiets en een scooterhelm sluit niet goed aan bij de behoefte die bestuurders nodig hebben. De speed pedelec is licht, biedt de bescherming die nodig is en past qua uitstraling bij de speed pedelec.

Voordelen van een speed pedelec helm

De introductie van de speed pedelec helm staat in lijn met de groeiende populariteit van de fiets zelf. De voordelen van de helm zijn:

  • Bescherming: Het beschermt een fietser beter dan een traditionele fietshelm. De belangrijkste onderdelen van een hoofd zijn beschermd en de helm heeft een stevige schaal. Dit zorgt ervoor dat de helm bescherming biedt in het geval van een ongeluk en dat onnodig letsel wordt voorkomen;
  • Uitstraling: De uitstraling van een speed pedelec helm past perfect bij de fiets zelf. Waardoor het een logische keuze is om deze helm aan te schaffen zodat het past bij je fiets;
  • Comfort: Over het algemeen is de stelling dat de helm een stuk lekkerder zit dan een normale fietshelm. Dit zorgt ervoor dat de helm een stuk langer gedragen kan worden en mensen deze minder snel zat zijn;
  • Ventilatie: De helm is redelijk open waardoor deze lekker door kan ventileren. Dit zorgt ervoor dat de helm lekker zit ook op een warme zomerdag.

Nadelen van een speed pedelec helm

Naast de vele voordelen van deze type helm zijn er helaas ook wat nadelen. De grootste nadelen van een speed pedelec helm zijn:

  • Prijs: De prijs van de speed pedelec helm ligt over het algemeen een stuk hoger dan normale fietshelmen. Waar je een normale fietshelm koopt voor ongeveer €20,- zijn speed pedelec helmen vaak minimaal €100,-;
  • Gewicht: Ook is een speed pedelec helm vaak zwaarder dan een normale fietshelm. Dit komt omdat deze meer bescherming biedt, dit komt dus echter wel met de prijs dat de helm iets zwaarder is.

Verschillende soort speed pedelec helmen

Speed pedelec helmen komen in veel verschillende vormen en maten. De meeste speed pedelec helmen zijn zwart maar de helm is ook in andere kleuren verkrijgbaar. Zo zijn grijs, bruin en wit ook erg populair. Je kunt de helm met of zonder vizier krijgen waardoor je de vrijheid hebt om te kiezen voor een helm die aansluit bij jouw fiets zodat deze goed met elkaar matchen.

Waar moet je op letten bij het kopen van een speed pedelec helm

Bij het aanschaffen van een speed pedelec helm is het vooral belangrijk dat je voor een veilige helm gaat die bescherming biedt op het moment dat je mogelijk een ongeluk voorbij ziet komen. Het kan namelijk gebeuren dat je in de problemen komt en dan voorkomt deze helm dat je ernstig letsel oploopt. Daarnaast is uitstraling natuurlijk belangrijk. Het zijn geen goedkope helmen dus je wilt een helm die past bij jouw uitstraling als persoon maar ook bij je fiets. Gelukkig is de keuze reuze en hebben wij de belangrijkste helmen voor je verzameld. Zo weet je zeker dat je de juiste keuze gaat maken.

Kennisbank

Meer weten over de verschillende scooterhelmen die op de markt zijn? Bekijk dan eens onze kennisbank met informatie over wat is een crosshelm, wat is een fashionhelm, wat is een integraalhelm, wat is een jethelm en wat is een systeemhelm.